tisdag 24 mars 2015

Sista utkastet på ritningarna...

Idag fick vi sista utkastet på ritningarna på huset! Riktigt spännande och skoj och vi känner oss väldigt nöjda! Det har blivit några olika utkast innan vi nu tillslut kommit i hamn.

Innan trodde vi inte att det var så mycket att tänka på. Det är inte bara att hitta en bra tomt och ett hus man gillar. Tomt och hus ska ju stämma ihop också! Vart finns utsikten? Vart är det mest insyn? Vilken sida av huset ska entrén vara på så att det blir smidigt i vardagen men ändå ser snyggt ut? Ja, många frågor och mycket att ta hänsyn till. Detta var en av anledningarna till att vi tillslut valde att rita ett eget hus med en egen planlösning. 

Vi började i grova drag och jobbade oss sedan nedåt till detaljerna. Tvåplanshus för att få känslan av rymlighet och en utbyggnad med pulpettak. Det var basen! Kök, matsal, vardagsrum och vårt sovrum med balkong ville vi ha mot bästa utsikten. Därefter gjordes ett utkast av arkitekten som vi sedan tillsammans med arkitekten byggt vidare på. 

När rummen hamnat där vi ville så har vi varit noga med att tänka logistik. Det får inte bli för trångt för att komma åt på olika ställen, dörrar ska öppnas åt bästa håll, inte vända luckorna på tvättmaskin och torktumlare mot varann utan från varann, vart är smidigast att sätta skåpen för glas i köket? etc..

Som sagt... Från de stora penseldragen till detaljnivå. Men nu är vi där! Vi har en färdig ritning och det blev verkligen vårt drömhus!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar