söndag 3 maj 2015

Badrum grundplanering

Vi har tidigare skrivit att vi kommer att ha badrum som går i färgerna vitt och grått/betongliknande, men inte så mycket mer. En av de saker vi är väldigt nöjda med vad gäller badrummen och som vår arkitekt är idéägare till är inschaken till duscharna. Att det blev inschak beror egentligen på att trappans läge i huset gav ett utrymme på både över- och undervåning intill badrummen som blev perfekt till dusch!
Badrum övervåning
På nedre plan var duschen på tidigare ritning placerad bakom trappan, men vi valde att spegelvända duschens placering och lägga inschaket intill gästrummet. Detta gjorde att vi istället kunde använda hela utrymmet bakom trappan till torkrummet som ligger i anslutning till tvättstugan. Vi kände att vi ville prioritera kvadratyta till torkutrymmet och gästrummet var ändå så pass stort att den ytan som försvann på grund av duschen inte spelade större roll.
Badrum undervåning
Ingen av oss två är speciellt förtjusta i duschkabiner, så denna lösning med inschack och duschvägg blev perfekt. Vi tror även att badrummen kommer att upplevas mer rymliga.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar