torsdag 30 juli 2015

Kakel och klinker badrum

Nu börjar sommaruppehållet på husbyggarfronten att gå mot sitt slut och vi har börjat att värma upp med att kolla på kakel och klinker.

Denna gång var vi på Georg Andersson i Borås, de som sedan kommer att vara vår entreprenör vad gäller dessa bitar. Vi hittade en hel del intressant och fick bra hjälp av personal i butiken kring hur man kan tänka och göra kring olika bitar.

Vi har tittat på kakel och klinker tidigare i några andra butiker och vi vet på ett ungefär vad vi är ute efter. Men det är mycket som ska stämma; färg/färgton, storlek, matt/blank, ruggig/slät och priset förstås…:) Vi har en förmåga att fastna för de plattor som visar sig ligga inom den högre prisklassen, så det blir en liten utmaning! ;)

Vi gillar plattor som går i vitt och gråskalor (lika vågade som för övrigt!) och vi vill att de grå plattorna ska ha en så naturlig look som möjligt. Gärna åt natursten/granit/betong utseendemässigt.

Vi hittade en klinkerplatta på Goerg Andersson som liknade träplank. Lite sugna på att ta denna till lilla toan där vi sagt att vi ska leva ut lite mer än på den stora toaletten. Kruxet blir i duschen, där vi ska hålla oss till måtten 10x10 eller mindre. Får se om man kan göra någon snygg övergång till en annan slags klinker i duschen. Den ligger ju ändå lite dold i ett eget inschack. 

Risken med att börja blanda för mycket olika slags plattor och färger kan vara att det blir rörigt och ingenting blir riktigt bra, så vi får se hur vi gör. Vita väggar, vit spegel och vit komod med mörkgrå/”svart” stenskiva med ovanpåliggande tvättställ är vi klara med i alla fall. Blir det inte ”plankklinker” så blir det någon grå klinker liknande betong/sten.


Klinker i träplankutseende, vitt kakel och handdukar i varm beige och kall grå. Båda handdukarnas färger togs upp av färgtonerna i klinkerplattan. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar