söndag 19 april 2015

Slutritningar köket

När vi fick första utkastet på våra köksritningen så upplevde vi att köket såg mindre ut än vad vi hade trott att det skulle göra. Vi ville även ha ett modernare utseende.
Med tanke på att vi valt 2.70 i takhöjd på entréplan så passade vi på att utnyttja den höjden med högre skåpsluckor och överskåp. 
På grund av två fönster i köket så var bästa placeringen av spishäll i hörnet. Vi tyckte det var både snyggt och praktiskt, med avställningsytor på båda sidor, men upplevde det lite instängt med så mycket skåp ovanför hällen. Vi ville inte ha känslan av att man skulle behöva luta sig in i ett trångt hörn för att komma åt när man lagar mat.
Vi plockade helt enkelt bort alla skåp som fanns på den diagonala väggen ovanför hällen och satte kakel och en annan typ av fläktkåpa. Plötsligt kändes det både öppnade och även mer modernt och vi känner inte att vi tappat så mycket förvaringsutrymme, stor del av de tidigare skåpen skulle ju ha fyllts med fläktrör. 
Vi kommer att bygga som ett inschak i väggen bakom spishällen för att få till en hylla. Där tänkte vi placering av oljor, kryddor etc. 
Bänkskivan byttes ut till en mörk stenskiva. Vi tycker det är både snyggare, mer praktiskt och ger köket ett lite mer "exklusivt" intryck. 
Till slut har vi också lagt till en diskmaskin (satt på skåpsfronter), bytt ut underskåp till lådor och hittat skåpslösningar för att utnyttja skåpsyta i diagonalerna intill spishällen och vid hörnet där bänken går ut (till höger på bilden). Allt för att maxa förvaringen men ändå försöka ha ett ganska öppet och rent intryck!
Utrymmet mellan överskåp och tak kommer att kläs in med gips. Denna del kommer sedan att tapetseras som övriga väggar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar