söndag 5 april 2015

Vitvaror

Då vi båda har intresse av att laga mat så är köket en viktig del!
Med huset följde vitvaror från Siemens som är jättebra men har alltid haft en förkärlek till Miele. Rejäla produkter med bra kvalité!
Som tur är har Husarvid ett väldigt bra avtal med Miele! Kan ju inte bli bättre!
Många timmar har gått åt att grotta ner sig i Mieles produktkatalog. Finns väldigt många modeller och funktionerna är oändliga. Självklart så hänger ju priset med funktionerna, så det handlar om att hitta de funktioner man verkligen vill ha och vill unna sig.
Kyl och frys blev standard men energisnåla och med rejäl lagring. Tanken fanns att ha ismaskin/vattenkylare, men detta äter även upp utrymme, så detta får vi klara oss utan helt enkelt! Tog också energisnåla varianter för att hålla nere energikostnaderna.
Diskmaskin eller rättare sagt diskmaskiner blir det två stycken. Detta kan ju kännas onödigt, men finns det något värre än när disken hopar sig i diskhon? Till vardags så blir det också ett par moment mindre med att tömma och flytta till skåpen. Då man har folk på besök så slipper man också vänta på att maskinen ska gå klart och torka. Vi kan direkt fylla båda maskiner och minimera disk i diskhon.
Funktionsmässigt så blir det inbyggda maskiner med autoöppning, som vi anser är genialiskt. Då diskmaskinen är klar så brukar man öppna den (vi gör det iallafall) för att disken ska torka. Miele har en funktion att när disken är klar så öppnar sig maskinen av sig själv, strålande!
Som häll har vi valt en lite bredare induktionshäll med flexinduktion. Vad menas nu med detta? Jo ytan på ena sidan går att använda som en enda stor yta, vilket gör att man kan sätta en större avlång gryta eller stor grillpanna där.
Ugnen har pyrolys och ångfunktion. Äntligen lätt att hålla ugnen ren och fräsch.
Istället för micro så blev det en s.k. kombiugn. Detta är alltså en mindre ugn med micro. Perfekt då man ska köra kött lång tid och vill göra en potatisgratäng i den andra eller vid jul då både omelett, Jansson och annat ska göras samtidigt.
Som fläkt föll valet på Fjäråskupan. Detta i kombination med takmotor, vilket gör att man slipper motorljudet inomhus.
I tvättstugan kommer vi att ha tvättmaskin med doseringssystem för tvättmedlet. Är nog en bra idé då det är lätt att ta till lite extra med både tvättmedel och sköljmedel.
Torktumlare valde vi med värmepump för att få en så energisnål torktumling som möjligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar